Facebook
ОУ Васил Левски
Основно училище в с. Караджово, община Садово

Постижения 2015-2016

 

23.09.2015 - Награждаването на Кирил със сертификатГАЛЕРИЯ!

 

В периода от 30 май до 2 юни 2015г. в „Училища Европа“се проведоха YLE изпити по английски език. В него за пръв път се включи и ученик от нашето училище. Това е Кирил Милушев ученик вече в пети клас.


Под ръководството на своя преподавател г-жа Фатма Хабиб, Кирил постигна резултат 100%. Официалната церемония по връчването на международните сертификати за провелите се изпити се състоя на 19.09.2015г., когато е откриването на учебната година към „Училища Европа“.


Освен в това състезание Кирчо е активен участник още в много конкурси и мероприятия организирани от училището ни.Честито на Кирил и още много успехи !!!

 

03.11.2015 - Участие в XII национален конкурс ”Златна есен – плодовете на есента“ Севлиево – 2015 - ГАЛЕРИЯ!

 

И тази година за пореден път ученици от нашето училище под вещото ръководство на своята преподавателка по български език г-жа Ана Георгиева взеха участие в Дванадесетият конкурс за литературно и приложно изкуство“Златна есен-плодовете на есента“-Севлиево 2015.В него се включиха много ученици със своите произведения.


За наша голяма радост Теодора Ралова – от VI клас спечели Първо място Раздел Проза в Национален конкурс“ Златна есен плодовете на есента“ Севлиево 2015г. В конкурса взеха участие и учениците от Клуб „Приложно изкуство“ с ръководител г-жа Наталия Куценко.Те се представиха достойно със своите прекрасни картини и произведения на приложното изкуство.


Всички участници ,както и техните ръководители бяха отличени с награди и грамоти. Честито на Теодора и на нейната преподавателка!!Желаем им още много награди и успехи в бъдещите конкурси!

 

Това е произведението на Теодора,спечелило първо място:

 

 

Златна благодатна Есен

 

Златна благодатна Есен е дошла. Тя настъпва бавно, тихо, с уханието на зрели плодове и пъстри цветя, а след себе си оставя толкова много красота и очарование.

 

Лек ветрец развява навред тънките нишки на паяжините, отвреме – навреме носи и някое немирно паднало листо надлъж и нашир, а златната пътечка на Есента е покрита с есенничета и септемврийски минзухари. Колко е прекрасна тя. Стъпва боса по мекия килим от листа и пожълтяла трева. Роклята и е отрупана от фъстъци, узрели царевични зърна. В тях са втъкни с различни нюанси листа от дърветата – старо злато, игриво червено, бледозелено, сребристо бяло, бледо кафяво…

 

На главата си има венец от„ Сладък Иванчо”, „ Съмни – мръкни”, хризантеми, жълти и лилави минзухари. В едната си ръка си носи кошницата на благодата и плодородието. Какво ли няма в нея – плодове и зеленчуци, които в момента се срещат в градините по дворовете и полето. Носи се ароматът на дъхави дюли, сладки сочни круши, ябълките са най – отгоре – жълти, червени, сладки като мед, кехлибарено грозде, сливи, мушмули. Отстрани са наредени и зеленчуците – червени домати, патладжани, чушки: чорбаджийски, камби, сиврия, лук, чесън, тикви огромни се мъдрят най – отгоре, царевица, фъстъци, орехи….

 

В другата си ръка Есента държи своята вълшебна пръчица – с един замах и всичко наоколо се променя. Дърветата обличат шарената премяна в оранжево, жълто, пурпурно алено, кафяво – богата палитра в различни нюанси – сякаш велик художник е стъпил на земята и е сътворил невероятни шедьоври. Дърветата се оглеждат надменно и се хвалят със своите бижута – плодовете – червени ябълки, жълти сладки круши, меки медоносни мушмули, смокини, сливи. От лозата свенливо поглеждат тежки салкъми грозде – тъмно алено и кехлибарено жълто. Тази година стопаните са доволни от богата реколта – ще точат пенливо вино от бъчвите за зимните празници. Всеки ще хвали своето.

 

Есента се усмихва нежно и поглежда към зеленчуковата градина – а там кипи надпревара за есенния бал, пресичат се влюбени погледи – морковът – снажен момък – весело поглежда красавицата Зелка, надиплила с дантели своята бална рокля, булченските премени на Карфиола привличат погледа на надменният Кервиз, стърчащ над всички със своите зелени листа.

 

Леля Камба е облякла красива червена рокля и приготвя своите дечица за бала, Празът – този невероятен момък поглежда стройната Краставичка, която свенливо навежда поглед от огнените очи и на Доматко. Двама я желаят – кого ли да избере за кавалер – дали знаят виенски валс или само ще маршируват и ще кръстосат шпаги и накрая ще се озоват я в тенджера, я в някоя чиния за салата.

 

Най – нетърпеливи са чорбаджийските чушки, които подканят чушките сиврия да дооформят своите рокли от старо злато. Патладжаните са се замислили – дали да отидат на бала или да станат вкусно кьопуло с чесънче и магданозче. Най – мързеливи са жълтите Тикви, които се препичат на топлото есенно слънце и въобще не се готвят за бала. Есента се усмихва на този весел маратон и си мисли, че след бала, някои набързо ще станат я туршии, я лютеница, я баница.

 

Есента плавно върви по мекия килим от листа и поглежда градината с цветя – тя се радва на своята цветна симфония – дъхави пелини в бяло, жълто, розово, лилаво, пъстри астри, ухаещи рози, мушкато в различна обагреност, жълти есенничета, хризантеми – най – прекрасните принцеси есенни… Тяхното ухание изпълва въздуха, а слънцето грее ласкаво и нежно. Небето е пълно с облаци като захарен памук. От някъде се появява игривият Вятър, докосва плахо цветята, радвайки се на тяхното очарование и се насочва към пламналите дървета.

 

Грабва листата и те нежно започват да танцуват, като прелестни малки балерини своя последен валс. След дългия танц падат изморени по пътеки, алеи, градини, за да сътворят все нови и нови килими. По тях Есента стъпва боса и надниква в полето. Там неуморни труженици пребират богата реколта от фъстъци, царевица и подготвят есенната оран, за да сеят своя хляб.

 

Есента развява своя пъстър воал и нейните тихи стъпки като че ли се долавят наоколо. Минавайки покрай дървета, поля, градини, тя пръска своя златен прашец. Мека златиста светлина е нейният ореол и вълшебната и пръчица. Обичам тази Есен, топла, мека, златна, благодатна, изпълнена с тишина, спокойствие, с уханието на зрели плодове, зеленчуци и дъхави цветя. Нека всички и се радват, защото Есента е най – красивата последна усмивка и нежност на годината. Аз я обичам!

Обичайте я и Вие!

 

21.09.2015 - Нашата голяма гордост - ГАЛЕРИЯ!

 

Голямата гордост на училището е Кирил Милушев, обявен за ученик на 2014-2015 година.

 

Той участва в състезание по английски език, организирано от Университета в Кеймбрдиж, и печели първо място измежду участниците от Пловдивска област. С резултат от 98.5%. За своето голямо постижение Кирил получи и първият си сертификат от европейското училище за английски език. Кирил беше избран за ученик на годината 2014-2015 година и бе награден от вестник Азбуки със сертификат и заслужена стипендия от издателството. На откриването на новата учебна година отличникът получи поздравления както от Кубинският посланик,който бе наш гост, така и от главният редактор на вестника. Голяма заслуга за успеха на ученика имат: неговият преподавател по английски език г-жа Хабиб и неговият класен ръководител г-ца Урджанова.

Целият учителски екип и учениците от училището ни поздравяваме Кирил и му пожелаваме много здраве и безкрайни успехи в учението!