Отличените две семейства.

С приза „Семейство за пример“ бе отличена фамилия от село Караджово за това, че насърчава децата си да се образоват и партнира на местното ОУ „Васил Левски“. Сертификатът бе връчен на семейство Халил на тържественото изпращане на осмокласниците снощи. Иляз Халил е от завършващия випуск 2020, а сестра му Селен успешно приключва 3 клас. Гордата майка Найле не скри радостта си от успеха на своите деца и стана част от празника.

„Изпращаме един различен и успешен випуск. Изключително съм горда с успехите на ученици и учители. Тази година 7 клас се явиха 100% на НВО по български език и математика. Всички 17 ученици завършват основно образование без поправителни изпити и с желание да продължат образованието си“, коментира директорът Красимира Благоева.

В училището се обучават деца от различни етноси. От 13 години насам педагогическият екип откроява и награждава Ученик на годината, съвместно с Училищното настоятелство. Към идея се присъединява и вестник „Аз-буки“.

„Тази необикновена година ни провокира да вземем различно решение. Учениците, които положиха усилия и пожънаха отлични резултати, растат в две семейства – те са братя и сестри. Затова решихме да връчим сертификат за партньорство и успех – „Семейство за пример“. За пореден път се убеждаваме колко важна е ролята на съпричастното семейство. Когато децата растат с усещането, че техният труд е важен и оценен от родителите им, то и резултатите не закъсняват“, пояснява идеята Красимира Благоева.

Брат и сестра са и отличниците, наградени от Училищното настоятелство – Елван и Толга Тахир. Те успешно завършват 4 и 6 клас. Майка им Шейнур също присъства на празника, за да съпреживее успеха на децата си и да благодари на учителите.

На тържеството присъстваха зам.-областният управител Петър Петров; Силвия Богданова – регионален координатор към център „Амалипе“ за регион Пловдив; Деница Петришка – представител на „Заедно в час“; директори на партньорски училища.