Facebook
ОУ Васил Левски
Основно училище в с. Караджово, община Садово

Книги

 

Полезна информация  относно избраните учебници,по които се работи в училището

 

Национална кампания „На училище без тежест“


Проблемът с тежките ученически раници не е от вчера и от доста места се правят опити за генералното му решаване. Особено сериозен е той при най-малките. Преди една година Сдружение „Настоящи и бъдещи майки” /СНБМ/ стартира Мисия Раница - За по-леки ученически раници. Буквално преди няколко дни, когато сдружението навърши 5 години, „Мисията” прерасна в кампания „На училище без тежест”.

 

Основна цел на Кампанията е да се постигне по-висока степен на информираност сред обществото за възможните заболявания на опорно-двигателния апарат, като се постави акцент на правилния подбор на ученическата раница, на нейната тежест и начин на носене.

 

ОУ "В. Левски" с. Караджово се присъединява към националната кампания "На училище без тежест" като:

 

1. Информираме по въпроса учители, родители и ученици, като разпространихме текста на кампанията чрез сайта на нашето училище – www.karadjovo.com

 

2. Осъществяваме комуникация между училището и семейството чрез ежедневни срещи и разговори с родители и по време на родителски срещи.

 

3. Предприехме следните училищни мерки за олекотяване на ученическите чанти:

  • направихме подбор сред старите и запазени учебници по предмети и осигурихме комплекти на учениците от 3 и 7 клас за вкъщи;
  • прецизно определихме кои са необходимите допълнителни учебни помагала по предмети;
  • премахнахме отделните тетрадки за домашна работа;
  • всеки учител периодично напомня на учениците за необходимостта от правилна стойка и походка.

 2. Предстоящи дейности:

  • в началото на новата учебна година ще се прегледат и подвържат учебниците, които могат да се използват и ще бъдат на разположение на учениците от съответните класове.

 

 

Презентация по темата - ТУК!

 

Работен лист изтегли от - ТУК!